İstinat Duvarları Fiyatları ve Bina Güçlendirme?

25+ yıl deneyimlerimizle sektörümüzde istinat duvarları yapımında fark yaratmaya devam ediyoruz. Hem en kaliteli malzemeleri kullanıyor hem de müşterilerimizin 100% memnuniyeti adına var gücümüzle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İhtiyaçlarınızın hızlı ve kaliteli bir şekilde giderilmesi adına 7/24 bize ulaşmanızı sağlıyoruz.

Ücretsiz Keşif ve Fiyat Teklifi

  1. Anasayfa
  2. İnşaatlar
  3. İstinat Duvarları Fiyatları ve...

İstinat duvarları neden inşa edilir? Beton, betonarme ve taş yapıların yer aldığı zeminlerin kaymasını engellemek için istinat duvarı inşa edilir. Aynı zamanda zeminde aşınmanın önüne istinat duvarları sayesinde geçilmektedir. İstinat duvarı yapımı ciddi anlamda profesyonellik gerektirir. Bu yüzden uzman kadromuzdan hizmet almanız kazanacağınız faydaları üst seviyelere çıkaracak.

Hangi bölgelere istinat duvarları yapılması gerekir?

  • Yapılması gereken derin kazılarda yapıların zarar görmesini engellemek,
  • Eğimli arazilerde riskleri ortadan kaldırmak,
  • Kanallar ve dere kenarlarında güvenliği sağlamak amacıyla yapılması gerekmektedir.

İstinat Duvarları Nasıl Yapılır?

İstinat duvarı yaptırmak zorunlu mu? Yapılan duvarlar dış faktörlerden yoğun şekilde etkilenmektedir. Kaliteli ve zemine uyumlu malzemeler kullanılmaması durumunda duvarların ömrü çok uzun olmayacaktır. Bu durum hiç istenmeyen can ve mal kayıplarına sebep olabilmektedir.

Yağmur suları ve yeraltında bulunan suların yoğun şekilde olabileceği yerlerde istinat duvarları inşa edilecekse, durumla en iyi uyumu sağlayan dolgu malzemeleri kullanılmalı ve özenli bir çalışma yapılmalıdır. Tecrübelerimizin ışığında, gerekli bütün tedbirleri alıyor ve titiz bir işçilikle işlemlerimizi tamamlıyoruz.

Bina güçlendirme hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için sonucyapi.com/bina-guclendirme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İstinat duvarları yapım aşamasında kullanılan hesaplama yöntemleri nelerdir?

  • Duvarlar inşa edilirken toprağın taşıyabileceği yük miktarı belirlenir.
  • Toprağın itme gücü bilinmesi gereken diğer bir veridir.
  • Genel olarak duvarın üst bölümü zemin boyundan yükseğe yapılır.
  • Zemin yüzey boyuna eşit bir biçimde ve zemin yüzey boyundan aşağı gelecek şekilde de yapılabilir.
  • En çok dikkat gerektiren bölüm drenaj hesaplamasıdır. Drenaj doğru hesaplanmazsa zamanla suların etkileriyle göçme tehlikesi çoğalmaktadır.

İstinat duvarı hangi malzemeden yapılır? Özellikle inşaat firmaları istinat duvarı konusuna ekstra dikkat etmelidir. Hem kendi yapıları hem de bölgedeki diğer yapılar için istinat duvarları yüksek önem arz etmektedir. Duvarların kurulum süreçlerinde zeminin yapısı ve şartları tam anlamıyla incelenmelidir. Zeminin türüne göre kullanılacak malzemeler ve duvar tipine karar verilmelidir.

Duvarın temel bölümü donma düzeyinin altına düşürülmesinin ardından 8 ve 20 metre aralıklarla boşluk bırakılmalıdır. Böylece genleşme ile meydana gelebilecek hasarlar engellenmektedir. Yığma şeklinde yapılan duvarlar üst ve alt kısımlarından hatıl aracılığıyla bağlanmalı ve ağırlık yatay bir biçimde dağıtılmalıdır. Duvarda ortaya çıkabilecek çatlama sorunu için, yatay olarak tuğla, ahşap veya beton ile bağlanması gerekir.

Bina güçlendirme duvarı nedir? İstinat duvarları kayalık ve yüksek meyilli yerlere yapılacaksa, kademeli olarak inşa edilmelidir. Duvar etrafına birikme ihtimali olan suların duvara herhangi bir zarar vermemesi için barbakan delikleri bırakılmalıdır. Tüm inşa süreçlerinde profesyonel ekiplerimiz ile uygulamalarımızı en ufak bir sorun bile yaşamamanız adına uygulamayı sürdürüyoruz.

Bina Güçlendirme Nasıl Yapılır?

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Hizmetlerimizin kalitesiyle bütün sorunların üstesinden geliyoruz. Çeşitli kotlarda bulunan dolgu ya da doğal zemin yapısını dik bir konumda tutmak ve göçük ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla istinat duvarları yöntemlerimizle çözümler geliştiriyoruz. Bina güçlendirme aşamalarının başında da bu duvarlar gelmektedir.

Diğer istinat duvarı kullanım alanları nelerdir?

  • Göçük tehlikesi bulunan zeminlerde, kaymaya engel olmak,
  • Eğim derecesi yüksek konumların kullanımını sağlamak için dik tutmak,
  • Su taşkınlarının önüne geçmek,
  • Yapıların bodrum duvarlarını sağlamlaştırmak,
  • Kıyı bölgelerde erozyonu bertaraf etmek,
  • Köprülerin ayaklarına destek olmak,
  • Yamaç yollarda tehlikeleri azaltmak,
  • Dolgu ile güçlendirilmiş yolların kullanımını kolaylaştırmak için istinat duvarları kullanılmaktadır.

Bina güçlendirme hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için sonucyapi.com/bina-guclendirme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kullanım alanları ve amaçlarına göre istinat duvarı çeşitleri bulunmaktadır. Doğru hesaplama yöntemleri ile seçilebilecek duvar çeşitleri;

  • Esnek yapıda olan duvarlar,
  • Esnek yapıdaki duvarlar kendi içinde; kaya dolgulu, sandık, tel örgülü, gabion, kafes tipi ve toprakarme çeşitlerine ayrılmaktadır.
  • Rijit duvarlar,
  • Rijit duvarlar kendi içinde; ağırlık yani masif, betonarme, nervürlü ve prefabrike seçeneklerine bölünmektedir.

Esnek yapıdaki istinat duvarları bulundukları zeminlerde dış etkiler ile birlikte alt bölümlerinden dönmez. Kaya dolguları ve tel örgülü duvarlar ile zeminle uyum sağlanır. Rijit cinsi duvarlar zemin bakımından az bir seviyede dönme yapabilir. İhtiyaçlara göre en doğru seçimin yapılmasını sağlayarak sizlerin yanında oluyoruz. Zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde destek almak ve avantajlarımızdan faydalanmak için istediğiniz her an bizi arayabilirsiniz.

Bina Güçlendirme ve İstinat Duvarları Fiyatları?

İstinat duvarları ile birlikte diğer güçlendirme ve sağlamlaştırma uygulamalarımızla hizmet vermeye devam ediyoruz. İşlemlerimizin sonunda müşterilerimizden almış olduğumuz pozitif yorumlar sayesinde motivasyon süreçlerimizde sürekli olarak gelişim yaşıyoruz. Sağlam adımlar attığımız sektörümüzde, tüm risklerden sizleri uzaklaştırmayı amaçlıyoruz.

Bina güçlendirme işlemleri nasıl yapılır? Güçlendirme yapılacak binalar için yürütülen çalışmaların verimli bir biçimde yerine getirilmesi adına oldukça dikkat gerekmektedir. Bütün detaylar incelenmeli ve en doğru seçenek hayata geçirilmelidir. Binaların güçlendirilmesi için;

  • İlk olarak binaların proje aşamasında nasıl bir güçlendirme uygulaması yapıldığı tespit edilir.
  • Tespit işleminin akabinde betondan numune alımı gerçekleştirilir.
  • Belirli bölgelerdeki demirlerin örnekleri alınır.
  • Daha sonra alınan örnek ve numuneler için test uygulamaları yapılır.
  • Testlerin sonucuna göre iş planlaması yapılarak işlemlere başlanır.

Bina güçlendirme hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için sonucyapi.com/bina-guclendirme sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Özellikle deprem gibi afetler için betonun ne derece bir sarsıntıya dayanabileceği testide gerçekleştirilmektedir. Betonun bu testlerdeki dayanıklılık seviyesine göre uygulamalar çeşitlilik göstermektedir.

Güçlendirme aşamaları istinat duvarları uygulamalarında olduğu gibi son derece hassasiyetle yapılmalıdır. Güçlendirme işlemi yalnızca hasarlı yapılarda yapılmamaktadır. Herhangi bir hasar bulunmayan yapılarda, performans arttırıcı olarak güçlendirme yöntemleri kullanılabilmektedir.

Firma olarak her zaman müşterilerimizin beklentilerini çok iyi bir şekilde anlayıp harekete geçiyoruz. Bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken tüm konular hakkında detaylı bilgileri paylaşıyoruz. Maddi olarak ekstra kayıpların engellenmesi adına da gereksiz masraflardan kaçınıyoruz.

Binalarınızı Güçlendirme ile Riskleri Azaltın?

Binalarınızın güçlendirme için yapılabilecek yanlış işlemler riskleri önlemek şöyle dursun, ortada olmayan sorunlarla bile karşılaşılmasını sağlayabilir. Profesyonel işlemlerimizle sizleri tüm risklere karşı koruma altına alıyoruz. Binaların güçlendirilmesi ve istinat duvarları için kullandığımız yöntemlerle, fazlasıyla güvenliği vadediyoruz.

Binaların güçlendirilmesi için kullanılan malzemeler hangileridir? Güçlendirme uygulamalarında karbon fiber, beton ve çelik malzemeler kullanılmaktadır. Beton kolonlarda çelik malzeme fayda sağlamaktadır. Beton üstüne tekrar daha iyi bir beton kaplanması olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir. Karbon fiber malzemesi reçine ve karbonun karışımı şeklinde elyaf bir malzemedir. Süre bakımından en çabuk uygulanabilen yöntem olmaktadır.

Beton silme hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için sonucyapi.com/beton-silm sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Binaların güçlendirilmesi için kullanılan yöntemler nelerdir?

  • Kanat ekleme seçeneği,
  • Gömlek geçirme ya da mantolama,
  • Çelik ve kolon mantolama,
  • Epoksi enjekte etme yöntemi,
  • Betonarme mantolama seçenekleri güçlendirme süreçlerinde kullanılmaktadır.

İstinat duvarları ve bina güçlendirme uygulamalarımızın yanında farklı işlemleri de gerçekleştiriyoruz. Bahçe kamelya gereksinimlerinizde sizlere yardımcı oluyoruz. Bir diğer hizmet seçeneğimiz olan ahşap zemin kaplama uygulamalarımızı titizlikle yürüterek keyfinizin katlanmasını sağlıyoruz.

Beğeninize sunmuş olduğumuz oldukça çeşitli hizmet seçeneklerimizle, her zaman en çok faydayı kazanmanızı hedefliyoruz. Dile kolay, 25 yıllık sektör tecrübemizle hiçbir müşterimizi yarı yolda bırakmıyoruz. En kaliteli malzemeleri, alanında uzman ustalarımızla buluşturarak hizmet kalitemizi zirveye taşıyoruz. Kesintisiz bir anlayışla devam ettirdiğimiz hizmetlerimizden anında yararlanabilmeniz adına günün her saati destek sağlıyoruz.

Gönder
1
7/24 Hemen Fiyat Al
Hemen Fiyat Al
7/24 hemen cevap veriyoruz, size nasıl yardımcı olabiliriz.
Call Now Button